Uw verwarming- en cv-specialist

Wilt u inspiratie opdoen op het gebied van verwarmingsinstallaties? Als u uw keuze heeft gemaakt of aanvullende (technische) informatie wenst, neemt u dan gerust vrijblijvend contact op met Verbakel Techniek in Pijnacker. Zij helpen u graag verder.

 
Comfortabel wonen en werken

Comfortabel wonen en werken

Energiezuinige installatie
De aandacht voor verwarming, ventilatie en koeling is de laatste jaren sterk toegenomen. Terecht! Een prettig leefklimaat veraangenaamt het leven. De komst van mooie decoratieve radiatoren heeft de belangstelling voor verwarming versterkt. Door de Nederlandse weersomstandigheden en vanuit hygiënisch oogpunt behoren verwarming en warm water tot de eerste levensbehoeften. Uit kosten- en milieutechnische overwegingen is het nu tijd voor een energiezuinige installatie.

Modern of klassiek
Als installateur maakt Verbakel Techniek het mogelijk. Precies zoals u het wenst!

Via deze website en de website van Klimaat Comfort biedt Verbakel Techniek u een compleet beeld van de vele mogelijkheden op het gebied van installatietechniek. Uw nieuwe radiator in RVS, wit, chroom of gelakt in metaalkleur is dé trend van vandaag en morgen. De gepresenteerde radiatoren zijn in de meeste gevallen perfect te combineren met een modern of klassiek/antiek interieur.

Comfort en woonplezier begint bij goede informatie!

Persoonlijke dienstverlening
Vanaf het moment dat de centrale verwarming bekendheid kreeg in Nederland zijn plaatselijke ondernemers actief op het gebied van installatie, onderhoud en vervanging. Zij kunnen u een totaalpakket bieden. De persoonlijke dienstverlening die geboden wordt is uniek in de branche. Kleine- en middelgrote installatiebedrijven bewijzen dagelijks hun service, kwaliteit en kennis. Ook in de toekomst bent u beter af met een installateur in de buurt.

Voordelen Klimaat Comfort Dealer
De voordelen die Verbakel Techniek u biedt:

 • altijd contact met dezelfde personen;
 • bekendheid met uw cv-installatie;
 • snelle levertijden;
 • hoogstaande klantgerichtheid, technische knowhow;
 • de nieuwste trends in installatietechniek.

Uw partner voor optimaal comfort, innovatief in materiaal en design.

Een nieuwe cv-installatie

Een nieuwe cv-installatie

Hedendaagse wensen en eisen
Investeren in een woning of bedrijfspand is verantwoord beleggen! Uit de afgelopen tientallen jaren is gebleken dat onroerend goed één van de meest stabiele waarden vertegenwoordigt binnen de Nederlandse economie. Uw woning of bedrijf aanpassen aan de hedendaagse eisen en wensen vergroot deze waarde nog meer. Kiezen voor het comfort van verwarmen, koelen, ventileren en warm water is een perfecte beslissing.

Deskundig installeren
Deskundig geïnstalleerde producten, uw investering waard!

U bent op zoek naar een nieuwe installatie? Uw Klimaat Comfort Dealer biedt u alle mogelijkheden. Vooraf dient grondig nagedacht te worden hoe de installatie er uiteindelijk uit moet zien. Niet alleen de materiaalkeuze is van belang, maar ook uw persoonlijke eisen ten aanzien van comfort, ruimte-temperatuur per vertrek en de gewenste hoeveelheid warm water.

Professionele berekening
Daarnaast is het beschikbare budget van belang. Kiest u bijvoorbeeld voor standaard radiatoren, design of een combinatie van beide? Verbakel Techniek geeft u graag advies en maakt, geheel vrijblijvend, een offerte voor materiaal, installatiekosten en eventueel onderhoud in de toekomst.

Radiatoren

Radiatoren

Verwarming of sfeervolle kunst
Veel huiseigenaren en bedrijven kiezen er vandaag de dag voor om radiatoren te vervangen. Verbakel Techniek in Pijnacker biedt u dan ook bijzonder veel mogelijkheden binnen uw budget en smaak. De meeste woningen zijn voorzien van radiatoren die we het liefst verbergen achter een bank. De in de bouwmarkt verkrijgbare decoratie pakketten van hout/MDF verminderen de capaciteit (warmte afgifte) van de radiator. Naast het energieverlies en de onbalans die in de installatie ontstaat, neemt deze oplossing ook nog eens de nodige ruimte in beslag. Veel beter is het om de radiator te vervangen. Bijvoorbeeld door een wandconvector. Ook op het gebied van paneel- of decorradiatoren zijn er vele mogelijkheden. Warmte in de allermooiste vorm.

Als consument of opdrachtgever heeft u talrijke mogelijkheden om uw persoonlijke keuze te bepalen. Voor iedere ruimte; hal, woonkamer, keuken, slaapkamers en badkamer maar ook voor werkkamers of bedrijfsruimtes, vindt u in onze collectie zeker iets van uw gading. Vele modellen, afmetingen en kleuren zijn verkrijgbaar. Radiatoren en convectoren zijn duurzame gebruiksartikelen en uw keuze is dan ook voor jaren. Het zijn blikvangers en maken deel uit van uw interieur. De ruimte is pas echt af met een bijzondere radiator.

Collectie radiatoren
U kiest voor kwaliteit en goede afwerking. Logisch, temeer omdat er behoorlijk wat radiatoren van mindere kwaliteit worden aangeboden. Verbakel Techniek beveelt u van harte de collecties van Radson, Thermic en Jaga aan. De keuze is niet eenvoudig. Naast kwaliteit gaat het om persoonlijke smaak én, niet te vergeten, het bedrag dat u uit wilt geven. Een fraaie radiator geeft naast persoonlijk comfort tevens een meerwaarde aan uw woning of werkplek.

Capaciteit berekenen
De capaciteit die u nodig heeft voor uw cv kunt u het beste door ons als cv-installateur laten berekenen. Aan de hand van de door u gemaakte keuze kan er bepaald worden welk type radiator het meest geschikt is in uw situatie.

Het begrip Watt
U komt regelmatig de term ‘warmteafgifte in Watt’ tegen. Hiermee wordt bedoeld het vermogen (capaciteit) dat een radiator afgeeft. Het totaal aan Watts in radiatoren en vloerverwarming wordt getotaliseerd in ‘kilowatt’ (kW) en bepaalt mede de capaciteit van de cv-ketel.

Vloerverwarming

Vloerverwarming

De ideale ruimteverwarming
Vloerverwarming komt van alle verwarmingssystemen het dichtst bij wat men noemt de ‘warmtebalans’. Het evenwicht tussen lichaamswarmte en omgevingstemperatuur, die wij als behaaglijk ervaren. Dit ideaal wordt bereikt door de stralingswarmte van vloerverwarming, waardoor de lucht in het vertrek minder opgewarmd hoeft te worden. Men voelt zich behaaglijk bij een ruimtetemperatuur die ca. 2°C. lager ligt dan bij andere systemen. Hierdoor zal het energieverbruik ca. 10% minder zijn.

Kies voor kwaliteit
Vloerverwarming moet jarenlang zorgeloos woongenot opleveren. Verwerkt in beton, onder uw kostbare vloerafwerking zijn bij calamiteiten de buizen moeilijk te vervangen. Pas dan ook op voor, op het eerste gezicht, goedkope aanbiedingen. Vraag om garanties en kies merkproducten zoals Comap en Igrova-Jet regelunits als hart van uw vloerverwarmingsinstallatie. Deze combinatie geeft u 10 jaar garantie op buizen en koppelingen met daarnaast een gevolgschadedekking.

Elektrisch systeem, een alternatief
Bij renovatie is het niet altijd mogelijk om voldoende vloerhoogte te verkrijgen. Verbakel Techniek in Pijnacker kan u dan bijvoorbeeld een elektrisch vloerverwarmingssysteem als alternatief aanbieden.

Convectoren

Convectoren

Plintconvector
Op plaatsen waar geen wandruimte beschikbaar is voor een radiator en waar vloerverwarming niet mogelijk is of onvoldoende capaciteit biedt, moet gezocht worden naar een alternatief. De oplossing is een plintconvector. Deze is handig in te bouwen in bijvoorbeeld een keukenplint of traptrede. De standaard uitvoering wordt aangesloten op uw cv-installatie. De afdekroosters zijn er in diverse kleuren. Tevens leverbaar in badkamer- en elektrische uitvoering.

Convectorput
Convectorputten schermen de kou bij het raam volledig af en verspreiden convectiewarmte in de ruimte. De oplossing voor puien met glas tot aan de vloer. Behaaglijke warmte in combinatie met een onbelemmerd uitzicht. De convectorputten zijn te leveren met roosters in verschillende houtsoorten en diverse kleuren aluminium.

Ventilatie

Ventilatie

Toegepaste methode
De meest toegepaste ventilatiemethode is het plaatsen van ventilatieroosters in de gevel of het raam, gecombineerd met een mechanisch afzuigsysteem. Hierbij wordt warme lucht vervangen door koude lucht. Dit veroorzaakt een onbehaaglijk koude luchtstroom. De keuze voor een warmteterugwinunit, oftewel een WTW, realiseert comfort en energiebesparing. Nieuwe systemen, uitgevoerd met een warmte terugwinunit, voeren vervuilde lucht af via de warmtewisselaar die gelijktijdig van buiten afkomstige lucht opwarmt. Via een buizenstelsel wordt deze schone, opgewarmde lucht binnen verdeeld. Energiebesparing in optima forma.

Het belang van goede ventilatie
Vroeger bouwde men huizen waarin allerlei luchtlekkages voorkwamen, zoals bij de muur, vloer en dakaansluiting. Door het aanbrengen van deze isolatie en de verbetering van de kierdichting, neemt de luchtdichtheid van de woning toe.

Vochtgehalte in de woning
Een gezin van vier personen produceert per etmaal 14 tot 20 liter vocht door te ademen, slapen, koken, wassen, vaatwassen, baden, planten water geven, en zo meer. Bovendien bevatten vele producten zoals textiel, tapijt, parket, kranten en sigaretten schadelijke stoffen die de gezondheid kunnen aantasten.

Optimaal binnenklimaat door goede ventilatie
Dit alles heeft als gevolg dat goede ventilatie absoluut noodzakelijk is om vocht-, schimmel-, en gezondheidsproblemen te voorkomen.

Wat moet de capaciteit van de ventilator zijn?
Anders gezegd: hoeveel lucht moet de ventilator kunnen verplaatsen? Dat hangt natuurlijk samen met de grootte en de aard van het te ventileren vertrek. Een keuken vraagt om meer ventilatie dan een woonkamer.

Ventileren betekent zowel luchtafvoer als - toevoer!
Waar gebruikte lucht wordt afgezogen, moet voldoende verse lucht aangevoerd worden. Dit is zelfs vereist voor ruimten met een open gastoestel of -geiser.

De beste plaats voor de ventilator en luchttoevoer
Probeer de ventilator altijd daar te plaatsen waar de luchtverontreiniging het grootst is. De luchttoevoer zal daar zover mogelijk vandaan moeten liggen. Alleen dan krijgt u een zo effectief mogelijke doorstroming. Overigens wordt de plaats voor een deel bepaald door het type ventilator dat u kiest. Zo zal een raamventilator altijd in een venster geplaatst worden en een kanaalventilator op een ontluchtingskanaal. Voor de luchttoevoer blijft echter gelden: zover mogelijk van de ventilator vandaan. Logisch eigenlijk. Want zit de toevoer pal naast de ventilator dan zou de verse lucht immers meteen weer verdwijnen.

Geef het ventilatieprobleem geen kans
Het is van groot belang dat u de ventilator aanzet voordat u begint met koken, voordat de visite komt, meteen als u het toilet betreedt, enzovoort. Wacht niet tot het probleem er is, maar wees het voor.

In het algemeen wordt bij de bepaling van de afzuigcapaciteit van een ventilator uitgegaan van een aantal luchtverversingen per uur en van de inhoud van de te ventileren ruimte.

De tabel geeft voor diverse ruimten dat aantal, het zogenaamde ventilatievoud, aan. Omdat dit ervaringswaarden zijn, moet het ventilatievoud voor elke situatie in overleg met een installateur worden gekozen. Zo zal bijvoorbeeld een ruimte waar gerookt wordt, vaker geventileerd moeten worden dan een ruimte met een rookverbod.

Centraal mechanische ventilatie

Wat is centraal mechanische ventilatie?
Sinds eind jaren 70 worden bijna alle nieuwbouwwoningen in Nederland bijna standaard voorzien van een centraal mechanisch ventilatiesysteem. Deze systemen zorgen gedurende de hele dag voor het afzuigen van badkamer, toilet en keuken.

Hoe werkt centraal mechanische ventilatie?
Het principe van een centraal mechanisch ventilatiesysteem is eenvoudig. Op of onder het dak wordt een ‘centrale’ ventilator geplaatst. Op deze ventilator worden ronde metalen kanalen aangesloten naar de keuken, de douche en het toilet. Voor de luchtafzuiging worden in de te ventileren ruimten (instelbare) afzuigroosters aangebracht in de opening van het ventilatiekanaal.

Verschillende systemen en producten
Verbakel Techniek levert verschillende producten voor centraal mechanische ventilatiesystemen in woningen. Voor elke woonsituatie is er een ideale oplossing om een optimaal binnenklimaat te garanderen. Het programma woningventilatoren bestaat uit de volgende producten:

 • centrale ventilatie-units;
 • dakventilatoren;
 • warmteterugwinunit.

Warmteterugwinning
Warmteterugwinning staat centraal in een gebalanceerd ventilatiesysteem. De warmteterugwinunit bevat twee ventilatoren: één om vervuilde lucht naar buiten af te voeren en een om verse buitenlucht ook naar binnen te blazen. Beide luchtstromen worden (gescheiden van elkaar) door een warmtewisselaar geleid. Hierdoor wordt de aangevoerde buitenlucht al voorverwarmd door de vervuilde lucht die wordt afgevoerd, voordat deze in de woning wordt gevoerd. Dit beperkt het warmteverlies door ventilatie met maar liefst 95% (NEN 5128).

Een nieuwe cv-ketel

Een nieuwe cv-ketel

Besparen op uw energiekosten
De meestvoorkomende renovatie aan de verwarming is het vervangen van de cv-ketel. De cv-ketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee. De moderne generatie cv-ketels zorgen voor een behoorlijke rendementsverbetering. Investeren hierin voorziet, naast comfortverbetering, in een besparing op uw energiekosten. Slimme eigenaren van installaties gaan tijdig over tot vervanging vóórdat de kosten ten gevolge van storingen sterk oplopen.

Het gehele jaar kunt u bij ons terecht voor de vervanging van uw cv-ketel. Het voorjaar en de zomer zijn uitstekende periodes om tot vervanging over te gaan. Zo zit u niet in de kou en is er gelegenheid om uw installatie alle aandacht te geven. Het is zinvol gelijktijdig uw volledige installatie te optimaliseren en, waar gewenst, bijvoorbeeld de radiatoren te vervangen door fraaie exemplaren.

Vervangen van de cv-ketel en het juiste vermogen
Het is van groot belang dat de nieuwe cv-ketel de juiste capaciteit (vermogen) heeft om de woning of bedrijfsruimte op temperatuur te brengen én te houden. Bij een te kleine cv-ketel lukt dit niet of onvoldoende op die momenten dat u het juist nodig heeft. Bij een te grote cv-ketel gebruikt u onnodig veel energie. Heeft u extra isolatie aangebracht of bent u dit juist van plan? Ook toekomstplannen als bijvoorbeeld een aanbouw aan de woning of verandering in de gezinssamenstelling, dienen meegenomen te worden in de berekening. De meest gerenommeerde en niet voor niets best verkochte cv-ketels vindt u in ons assortiment.

De cv-ketel in woningen en bedrijven is doorgaans de grootste energieverbruiker. Een nieuwe HR-ketel betekent dan ook concreet besparen op uw energienota!

VR-ketel of HR-ketel
Het is niet eenvoudig te bepalen welke cv-ketel in uw situatie het meest geschikt is. Er bestaan twee soorten cv-ketels. HR-ketels (Hoog Rendement) en VR-ketels (Verbeterd Rendement). VR-ketels zijn niet condenserend en worden vandaag de dag alleen nog maar geplaatst indien er geen condensafvoer te realiseren is of wanneer de rookgasafvoer een belemmerende factor zou zijn. Vanwege de relatief geringe meerprijs en het hoge rendement wordt tegenwoordig vrijwel uitsluitend nog gekozen voor de HR-ketel.

Kenmerken van een HR-ketel
HR-ketels zijn condenserende cv-ketels. Uit de rookgassen (verbrandingsgassen) wordt, door middel van een speciaal geconstrueerde warmtewisselaar, de warmte uit waterdamp benut voor de verwarming van de woning. Dit verklaart mede dat HR-ketels aangegeven worden met rendementen van meer dan 100%.

Kwaliteit voor jaren
De moderne HR-ketels zijn uitgevoerd als gesloten toestel. Ze halen de verbrandingslucht van buiten waardoor de cv-ketel minder snel vervuilt en dus minder storingsgevoelig is. HR-ketels zijn ook zeer geschikt voor de warmwatervoorziening. Vandaar dat de meeste ketels gecombineerd worden met een ingebouwde tapwater-voorziening of een indirect (via de cv-ketel) gestookte boiler. Aangepast aan uw eisen, wensen, type woning en gezinssamenstelling kunnen Klimaat Comfort Dealers u een passend advies geven. Naast adviseur van cv-ketels is Verbakel Techniek tevens deskundig met betrekking tot het bijpassende rookgasafvoersysteem en de temperatuurregeling. Verbakel zorgt voor een veilig werkende installatie!

Onderhoud
Weet u dat u zelf volledig verantwoordelijk bent voor de technische staat van uw installatie voor gas, water en elektra? Helaas laat een groot aantal van de cv-bezitters geen onderhoud uitvoeren. Het zullen je buren maar zijn! Een goed onderhouden cv-ketel verbruikt minder brandstof, is veiliger en doet zijn werk minder milieubelastend. Een cv-installatie is een eerste levensbehoefte, wacht niet tot er een storing optreedt. Laat uw toestel regelmatig (eens per jaar) onderhouden en ga tijdig tot vervanging over.

Breng leidingisolatie aan op plaatsen waar u geen warmte nodig heeft zoals onder de vloer, in kasten en op zolder. Gebruik Climaflex type XT, handig aan te brengen en supersnel terugverdiend.

Temperatuurregeling

Temperatuurregeling

Thermostaten
De meeste woningen zijn voorzien van een thermostaat, geplaatst in de woonkamer. Dit kan een handbediende kamerthermostaat of een te programmeren klokthermostaat zijn. Deze typen thermostaten meten de ruimtetemperatuur, schakelen de cv-ketel aan en uit of laten in modulerende uitvoeringen de ketel hoger of lager branden. Door op radiatoren (met uitzondering van de woonkamer) thermostatische afsluiters te laten monteren, kunt u per ruimte de gewenste temperatuur instellen.

Energie besparen
Verlaag de temperatuur ‘s nachts niet meer dan 5°C omdat het anders verhoudingsgewijs veel meer energie kost om de ruimtes weer op de gewenste dagtemperatuur te krijgen. Teveel verlagen is dus verkeerd bezuinigen.

Weersafhankelijk regelen
De zon, een open haard of veel mensen in de woonkamer waar de thermostaat gemonteerd is, zorgen voor uitschakeling van de cv-installatie. Overige ruimtes kunnen hierdoor behoorlijk afkoelen. Het meest comfortabel is de weersafhankelijke regeling. Deze regeling meet door middel van een buitenvoeler de buitentemperatuur en zorgt ervoor dat het cv-water voldoende op temperatuur is om alle vertrekken te verwarmen. Met een klokthermostaat in de woonkamer en thermostaatkranen op iedere radiator (inclusief woonkamer), zijn alle ruimtes individueel te regelen. Behaaglijk in de woon-, bad en studeerkamer en bijvoorbeeld fris in de slaapkamers en bijkeuken. De klokthermostaat (van de weersafhankelijke regeling) zorgt automatisch voor een nachtverlaging.

Warm water

Warm water

Hoeveel heb ik nodig?
Eerst inventariseren en dan pas installeren. Voor een warmwatervoorziening die volkomen voldoet aan uw verwachtingen, is vooruitdenken van groot belang. Bij nieuwbouw of renovatie dient u met een aantal zaken rekening te houden:

 • Op hoeveel punten wilt u gelijktijdig over warm water beschikken (keuken, bijkeuken, badkamer)?
 • Heeft u meerdere badkamers?
 • Wordt de vaatwasser en/of uw wasmachine op de warmwaterleiding aangesloten?
 • (elektrisch verwarmen is duurder dan gas!)
 • Heeft u een douche met of zonder zijdouches?
 • Hoe groot is uw bad en hoe snel dient deze vol te zijn?

Uw warmwatervoorziening werkt pas echt optimaal en veilig indien u kiest voor thermostatisch geregelde douche- en badmengkranen.

Ketelcapaciteit
De cv-ketel wordt doorgaans óók gebruikt voor de warmwatervoorziening. 
Voor warm water heeft u meestal een grotere ketelcapaciteit nodig dan voor centrale verwarming. De merken Nefit, Vaillant, Itho, Bosch, Remeha en Daalderop hebben een bijzonder uitgebreid assortiment zodat er altijd een keuze te maken is die past in uw situatie. Van compacte glaswand met ingebouwde warmwatervoorziening tot een combinatie met een indirect gestookte boiler (in hangend of staand model).

Verbakel Techniek in Pijnacker adviseert u op basis van ervaring graag wat in uw situatie de beste keus is!

Boilers
Voor de keuken is het veelal raadzaam een close-in boiler te plaatsen. In de praktijk wordt meerdere keren per dag een kleine hoeveelheid warm water getapt en gaat er veel water verloren door het zogenaamde leidingverlies (wachttijd tot er eindelijk warm water uit de kraan komt). Door het plaatsen van een kleine, elektrische boiler in het keukenkastje voorkomt u onnodig verlies van kostbare energie en drinkwater.

Koeling

Koeling

Airconditioners voor woningen, kleine kantoren en winkels
Stelt u zich eens voor: altijd lekker slapen, ook in een heerlijk koele slaapkamer tijdens de hete zomers. Of heerlijk werken in een behaaglijk gekoeld kantoor of winkelpand, terwijl het buiten zinderend warm is. Dat kan, met de airconditioners van de Itho Klimaatselectie. Hiermee bent u verzekerd van optimaal comfort en maximale kwaliteit.

Een airconditioner uit de Klimaatselectie bestaat uit minimaal één buitenunit en één of meerdere binnenunits. Bij deze laatste kunt u kiezen uit:

 • vloermodel;
 • wandmodel;
 • plafondmodel;
 • cassettemodel (plafondinbouw).

Uiteraard zijn de modellen in verschillende capaciteiten verkrijgbaar om zo voor iedere ruimte een oplossing te bieden. Hoe groot deze ruimte ook is.

Wat zijn split- en multisplitsystemen?
Bij de Klimaatselectie kunt u kiezen uit een split- en multisplitsysteem. Een splitsysteem bestaat uit één binnenunit en een buitenunit met daartussen twee dunne leidingen. De buitenunit zorgt ervoor dat de warmte die aan de binnenlucht wordt onttrokken, wordt afgegeven aan de buitenlucht. Vervolgens blaast de binnenunit de afgekoelde lucht het vertrek in.

Een Multisplitsysteem werkt hetzelfde als een splitsysteem met als verschil dat er meerdere binnenunits op één buitenunit aangesloten kunnen worden. Elk binnendeel blijft hierbij toch apart in temperatuur regelbaar.

Aankoopadvies
Heeft u besloten een airconditioner aan te schaffen? Neem dan contact op met uw installateur. Verbakel Techniek kan u op heel eenvoudige wijze een compleet advies geven dat helemaal is afgestemd op uw eigen situatie. Om uw installateur hierbij vast op weg te helpen kunt u alvast de volgende zaken op een rij zetten:

 • Hoeveel ruimtes wilt u voorzien van koeling?
 • Moeten deze ruimtes tegelijkertijd gekoeld kunnen worden?
 • Wat zijn de afmetingen van de (verschillende) ruimte(n) (lengte, breedte en hoogte)?
 • Waar wilt u de binnenunits plaatsen in de ruimte, op de vloer, aan het plafond?
 • Waar wilt u de buitenunit plaatsen?
Nieuwbouw

Nieuwbouw

Aanpassen naar uw wens
Helaas zijn in de nieuwbouw de technische installaties nogal eens een 'sluitpost'. Op de keuken en badkamer heeft u als toekomstige bewoner steeds vaker invloed. De verwarming wordt veelal bepaald door de bouwonderneming. Uiteraard moet deze voldoen aan de gestelde minimumeisen, maar voldoet dit ook aan uw verwachting? In het geval van een compleet nieuw aan te leggen installatie, is deze veelal tegen een relatief geringe meerprijs, aan te passen aan uw wensen en comforteisen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor Radson radiatoren, voorzien van fraaie boven- en zijbekleding met een onzichtbare ophanging. Of, in plaats van handbediende radiatorkranen, thermostatisch geregelde kranen. In vrijwel alle gevallen is het vele malen goedkoper om direct uw wensen in te vullen dan deze later te moeten aanpassen.

De beste kans van slagen heeft u, indien de bouwonderneming samenwerkt met een regionaal actieve of plaatselijke installateur.

Trends en tips

Trends en tips

Een absoluut uniek initiatief is de website van Klimaat Comfort. Op gebruiksvriendelijke en overzichtelijke wijze wandelt u door alle mogelijkheden op het gebied van verwarmen, ventileren en koelen. Op Klimaat Comfort vindt u foto's, technische informatie, advies- en richtprijzen, vervangings- en onderhoudstips. Kortom: alles wat u mooi of praktisch vindt, passend binnen uw budget.

Vraag ook gerust een geheel vrijblijvende offerte of aanvullende informatie aan. Verbakel Techniek zorgt dat u de juiste beslissing kunt nemen, onder de beste voorwaarden en service.

Voor jarenlang comfortabel wonen en werken.