Verwarming repareren of cv-ketel installeren?
Schakel Verbakel uit Pijnacker in!

Wilt u inspiratie opdoen op het gebied van verwarmingsinstallaties? Als u uw keuze hebt gemaakt of aanvullende (technische) informatie wenst, neemt u dan gerust vrijblijvend contact op met Verbakel Techniek in Pijnacker. Wij helpen u graag verder.

Comfortabel wonen & werken

Onderhoud cv-installatie

Radiatoren

Een nieuwe cv-ketel

Temperatuurregeling

Warm water

Comfortabel wonen en werken

Energiezuinige installatie

De aandacht voor verwarming, ventilatie en koeling is de laatste jaren sterk toegenomen. Terecht! Een prettig leefklimaat veraangenaamt het leven. De komst van mooie decoratieve radiatoren heeft de belangstelling voor verwarming versterkt. Door de Nederlandse weersomstandigheden en vanuit hygiënisch oogpunt, behoren verwarming en warm water tot de eerste levensbehoeften. Uit kosten- en milieutechnische overwegingen is het nu tijd voor een energiezuinige installatie.

Uw partner voor optimaal comfort, innovatief in materiaal en design

Modern of klassiek

Verbakel Techniek geeft u graag een compleet beeld van de vele mogelijkheden op het gebied van installatietechniek en als installateur maakt Verbakel Techniek het allemaal mogelijk. Precies zoals u het wenst! Uw nieuwe radiator in rvs, wit, chroom of gelakt in metaalkleur is dé trend van vandaag en morgen. Deze radiatoren zijn in de meeste gevallen perfect te combineren met een modern of klassiek/antiek interieur. Comfort en woonplezier beginnen bij goede informatie!

Persoonlijke dienstverlening

Vanaf het moment dat de centrale verwarming bekendheid kreeg in Nederland, zijn plaatselijke ondernemers actief op het gebied van installatie, onderhoud en vervanging.

Zij kunnen u een totaalpakket bieden. De persoonlijke dienstverlening die geboden wordt, is uniek in de branche. Kleine en middelgrote installatiebedrijven bewijzen dagelijks hun service, kwaliteit en kennis. Ook in de toekomst bent u beter af met een installateur in de buurt.

 

De voordelen die Verbakel Techniek u biedt:

 • Altijd contact met dezelfde personen

 • Bekendheid met uw cv-installatie

 • Snelle levertijden

 • Hoogstaande klantgerichtheid, technische knowhow

 • De nieuwste trends in installatietechniek

Een nieuwe cv-installatie

Hedendaagse wensen en eisen

Investeren in een woning of bedrijfspand is verantwoord beleggen! Uit de afgelopen tientallen jaren is gebleken dat onroerend goed één van de meest stabiele waarden vertegenwoordigt binnen de Nederlandse economie. Uw woning of bedrijf aanpassen aan de hedendaagse eisen en wensen vergroot deze waarde nog meer. Kiezen voor het comfort van verwarmen, koelen, ventileren en warm water is een perfecte beslissing.

Neem contact met ons op

Deskundig installeren

Deskundig geïnstalleerde producten, uw investering waard!

U bent op zoek naar een nieuwe installatie? Verbakel Techniek biedt u alle mogelijkheden. Vooraf moet grondig nagedacht worden over hoe de installatie er uiteindelijk uit moet zien. Niet alleen de materiaalkeuze is van belang, maar ook uw persoonlijke eisen ten aanzien van comfort, ruimte-temperatuur per vertrek en de gewenste hoeveelheid warm water.

Professionele berekening

Daarnaast is het beschikbare budget van belang. Kiest u bijvoorbeeld voor standaard radiatoren, design of een combinatie van beide? Verbakel Techniek geeft u graag advies en maakt, geheel vrijblijvend, een offerte voor materiaal, installatiekosten en eventueel onderhoud in de toekomst.

Radiatoren

Verwarming of sfeervolle kunst

Veel huiseigenaren en bedrijven kiezen er vandaag de dag voor om radiatoren te vervangen. Verbakel Techniek in Pijnacker biedt u hierin bijzonder veel mogelijkheden die binnen uw budget en smaak vallen. De meeste woningen zijn voorzien van radiatoren die we het liefst verbergen achter een bank. De in de bouwmarkt verkrijgbare decoratiepakketten van hout/MDF verminderen de capaciteit (warmte-afgifte) van de radiator. Naast het energieverlies en de onbalans die in de installatie ontstaat, neemt deze oplossing ook nog eens de nodige ruimte in beslag. Veel beter is het om de radiator te vervangen. Bijvoorbeeld door een wandconvector. Ook op het gebied van paneel- of decorradiatoren zijn er vele mogelijkheden. Warmte in de allermooiste vorm.

Als consument of opdrachtgever hebt u talrijke mogelijkheden om uw persoonlijke keuze te bepalen. Voor iedere ruimte; hal, woonkamer, keuken, slaapkamers en badkamer maar ook voor werkkamers of bedrijfsruimtes, vindt bij ons zeker iets van uw gading. Vele modellen, afmetingen en kleuren zijn verkrijgbaar. Radiatoren en convectoren zijn duurzame gebruiksartikelen en uw keuze is dan ook voor jaren. Het zijn blikvangers die deel uit maken van uw interieur. De ruimte is pas echt af met een bijzondere radiator.

Laat ons uw warmte regelen

Collectie radiatoren

U kiest voor kwaliteit en goede afwerking. Logisch, temeer omdat er behoorlijk wat radiatoren van mindere kwaliteit worden aangeboden. Verbakel Techniek beveelt u van harte de collecties van Radson, Thermic en Jaga aan. De keuze is niet eenvoudig. Naast kwaliteit gaat het om persoonlijke smaak én, niet te vergeten, het bedrag dat u uit wilt geven. Een fraaie radiator geeft naast persoonlijk comfort tevens een meerwaarde aan uw woning of werkplek.

Capaciteit berekenen

De capaciteit die u nodig hebt voor uw cv, kunt u het beste door ons als cv-installateur laten berekenen. Aan de hand van de door u gemaakte keuze kan er bepaald worden welk type radiator het meest geschikt is in uw situatie.

Het begrip Watt

U komt regelmatig de term ‘warmteafgifte in Watt’ tegen. Hiermee wordt het vermogen (capaciteit) bedoeld dat een radiator afgeeft. Het totaal aan Watts in radiatoren en vloerverwarming wordt getotaliseerd in ‘kilowatt’ (kW) en bepaalt mede de capaciteit van de cv-ketel.

Een nieuwe cv-ketel

Besparen op uw energiekosten

De meestvoorkomende renovatie aan de verwarming is het vervangen van de cv-ketel. De cv-ketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee. De moderne generatie cv-ketels zorgt voor een behoorlijke rendementsverbetering. Investeren hierin voorziet, naast comfortverbetering, in een besparing op uw energiekosten. Slimme eigenaren van installaties gaan tijdig over tot vervanging vóórdat de kosten ten gevolge van storingen sterk oplopen.

Het gehele jaar kunt u bij ons terecht voor de vervanging van uw cv-ketel. Het voorjaar en de zomer zijn uitstekende periodes om tot vervanging over te gaan. Zo zit u niet in de kou en is er gelegenheid om uw installatie alle aandacht te geven. Het is zinvol gelijktijdig uw volledige installatie te optimaliseren en, waar gewenst, bijvoorbeeld de radiatoren te vervangen door fraaie exemplaren.

Vervangen van de cv-ketel en het juiste vermogen

Het is van groot belang dat de nieuwe cv-ketel de juiste capaciteit (vermogen) heeft om de woning of bedrijfsruimte op temperatuur te brengen én te houden. Bij een te kleine cv-ketel lukt dit niet of onvoldoende op die momenten dat u het juist nodig hebt. Bij een te grote cv-ketel gebruikt u onnodig veel energie. Hebt u extra isolatie aangebracht of bent u dit juist van plan? Ook toekomstplannen als bijvoorbeeld een aanbouw aan de woning of verandering in de gezinssamenstelling, dienen meegenomen te worden in de berekening. De meest gerenommeerde en niet voor niets best verkochte cv-ketels vindt u in ons assortiment.

De cv-ketel in woningen en bedrijven is doorgaans de grootste energieverbruiker. Een nieuwe HR-ketel betekent dan ook concreet besparen op uw energienota!

VR-ketel of HR-ketel

Het is niet eenvoudig te bepalen welke cv-ketel in uw situatie het meest geschikt is. Er bestaan twee soorten cv-ketels. HR-ketels (Hoog Rendement) en VR-ketels (Verbeterd Rendement). VR-ketels zijn niet-condenserend en worden vandaag de dag alleen nog maar geplaatst als er geen condensafvoer te realiseren is of als de rookgasafvoer een belemmerende factor zou zijn. Vanwege de relatief geringe meerprijs en het hoge rendement wordt tegenwoordig vrijwel uitsluitend nog gekozen voor de HR-ketel.

Kenmerken van een HR-ketel

HR-ketels zijn condenserende cv-ketels. Uit de rookgassen (verbrandingsgassen) wordt, door middel van een speciaal geconstrueerde warmtewisselaar, de warmte uit waterdamp benut voor de verwarming van de woning. Dit verklaart mede dat HR-ketels aangegeven worden met rendementen van meer dan 100%.

Kwaliteit voor jaren

De moderne HR-ketels zijn uitgevoerd als gesloten toestel. Ze halen de verbrandingslucht van buiten waardoor de cv-ketel minder snel vervuilt en dus minder storingsgevoelig is. HR-ketels zijn ook zeer geschikt voor de warmwatervoorziening. Vandaar dat de meeste ketels gecombineerd worden met een ingebouwde tapwater-voorziening of een indirect (via de cv-ketel) gestookte boiler. Aangepast aan uw eisen, wensen, type woning en gezinssamenstelling kan Verbakel Techniek u een passend advies geven. Naast adviseur van cv-ketels is Verbakel Techniek tevens deskundig met betrekking tot het bijpassende rookgasafvoersysteem en de temperatuurregeling. Verbakel zorgt voor een veilig werkende installatie!

Onderhoud

Weet u dat u zelf volledig verantwoordelijk bent voor de technische staat van uw installatie voor gas, water en elektra? Helaas laat een groot aantal van de cv-bezitters geen onderhoud uitvoeren. Het zullen je buren maar zijn! Een goed onderhouden cv-ketel verbruikt minder brandstof, is veiliger en doet zijn werk minder milieubelastend. Een cv-installatie is een eerste levensbehoefte, wacht niet tot er een storing optreedt. Laat uw toestel regelmatig (eens per jaar) onderhouden en ga tijdig tot vervanging over.

Breng leidingisolatie aan op plaatsen waar u geen warmte nodig hebt, zoals onder de vloer, in kasten en op zolder. Gebruik Climaflex type XT, handig aan te brengen en supersnel terugverdiend.

Temperatuurregeling

Thermostaten

De meeste woningen zijn voorzien van een thermostaat, geplaatst in de woonkamer. Dit kan een handbediende kamerthermostaat of een te programmeren klokthermostaat zijn. Deze typen thermostaten meten de ruimtetemperatuur, schakelen de cv-ketel aan en uit of laten in modulerende uitvoeringen de ketel hoger of lager branden. Door op radiatoren (met uitzondering van de woonkamer) thermostatische afsluiters te laten monteren, kunt u per ruimte de gewenste temperatuur instellen.

Energie besparen

Verlaag de temperatuur ‘s nachts niet meer dan 5 °C omdat het anders verhoudingsgewijs veel meer energie kost om de ruimtes weer op de gewenste dagtemperatuur te krijgen. Te veel verlagen is dus verkeerd bezuinigen.

Weersafhankelijk regelen

De zon, een open haard of veel mensen in de woonkamer waar de thermostaat gemonteerd is, zorgen voor uitschakeling van de cv-installatie. Overige ruimtes kunnen hierdoor behoorlijk afkoelen. Het meest comfortabel is de weersafhankelijke regeling. 

Deze regeling meet door middel van een buitenvoeler de buitentemperatuur en zorgt ervoor dat het cv-water voldoende op temperatuur is om alle vertrekken te verwarmen. Met een klokthermostaat in de woonkamer en thermostaatkranen op iedere radiator (inclusief woonkamer), zijn alle ruimtes individueel te regelen. Behaaglijk in de woon-, bad en studeerkamer en bijvoorbeeld fris in de slaapkamers en bijkeuken. De klokthermostaat (van de weersafhankelijke regeling) zorgt automatisch voor een nachtverlaging.

Warm water

Hoeveel heb ik nodig?

Eerst inventariseren en dan pas installeren. Voor een warmwatervoorziening die volkomen voldoet aan uw verwachtingen, is vooruitdenken van groot belang. Bij nieuwbouw of renovatie dient u met een aantal zaken rekening te houden:

 

Uw warmwatervoorziening werkt pas echt optimaal en veilig als u kiest voor thermostatisch geregelde douche- en badmengkranen.

 • Op hoeveel punten wilt u gelijktijdig over warm water beschikken (keuken, bijkeuken, badkamer)?

 • Hebt u meerdere badkamers?

 • Wordt de vaatwasser en/of uw wasmachine op de warmwaterleiding aangesloten?

 • (elektrisch verwarmen is duurder dan gas!)

 • Hebt u een douche met of zonder zijdouches?

 • Hoe groot is uw bad en hoe snel dient deze vol te zijn?

Ketelcapaciteit

De cv-ketel wordt doorgaans óók gebruikt voor de warmwatervoorziening. Voor warm water hebt u meestal een grotere ketelcapaciteit nodig dan voor centrale verwarming. De merken Nefit, Vaillant, Itho, Bosch, Remeha en Daalderop hebben een bijzonder uitgebreid assortiment zodat er altijd een keuze te maken is die past in uw situatie. Van compacte gaswand met ingebouwde warmwatervoorziening tot een combinatie met een indirect gestookte boiler (in hangend of staand model). Verbakel Techniek in Pijnacker adviseert u op basis van ervaring graag wat in uw situatie de beste keus is!

Boilers

Voor de keuken is het veelal raadzaam een close-in-boiler te plaatsen. In de praktijk wordt meerdere keren per dag een kleine hoeveelheid warm water getapt en gaat er veel water verloren door het zogenaamde leidingverlies (wachttijd tot er eindelijk warm water uit de kraan komt). Door het plaatsen van een kleine, elektrische boiler in het keukenkastje voorkomt u onnodig verlies van kostbare energie en drinkwater.